شکر یک ماده طبیعی است که برای هزاران سال بخشی از رژیم غذایی انسان بوده است.
در حالی که انواع زیادی وجود دارد، شکر قهوه ای و سفید از محبوب ترین انواع هستند.
این مقاله شکر قهوهای و سفید را با هم مقایسه میکند تا به شما کمک کند کدامیک را انتخاب کنید.
تفاوت های تغذیه ای
با توجه به اینکه شکر سفید و شکر قهوه ای روشن از محصولات یکسانی – اعم از گیاه نیشکر یا چغندرقند – سرچشمه میگیرند، کاملاً مشابه هستند (1).
در واقع بیشتر شکر قهوه ای مخلوطی از شکر سفید و ملاس است که نوعی شربت مشتق از شکر است. ملاس مسئول رنگ تیره تر آن است و ارزش غذایی آن را کمی افزایش می دهد.
قابل توجه ترین تفاوت تغذیه ای بین این دو این است که شکر قهوه ای مقدار کمی کلسیم، آهن و پتاسیم بیشتری دارد.
گفته می شود، مقادیر این مواد معدنی در شکر قهوه ای ناچیز است، بنابراین منبع خوبی برای هیچ ویتامین یا ماده معدنی نیست (2، 3).
شکر قهوه ای نیز کالری کمتری نسبت به شکر سفید دارد، با این حال این تفاوت حداقل است. یک قاشق چایخوری (4 گرم) شکر قهوه ای 15 کالری دارد، در حالی که همان مقدار شکر سفید 16.3 کالری دارد (2، 3).
جدا از این تفاوت های جزئی، از نظر تغذیه ای مشابه هستند. تفاوت اصلی آنها در طعم و رنگ آنهاست.
خلاصه
شکر قهوه ای حاوی مواد معدنی کمی بیشتر و کالری کمتری نسبت به شکر سفید است. با این حال، تفاوت های تغذیه ای بین این دو ناچیز است.
متفاوت تولید می شود
شکر در آب و هوای گرمسیری که گیاهان نیشکر یا چغندرقند رشد می کنند تولید می شود.
هر دو گیاه برای تولید شکر تحت فرآیند مشابهی قرار می گیرند. با این حال، روش های مورد استفاده برای تبدیل آن به شکر قهوه ای و سفید متفاوت است.
ابتدا آب شیرین هر دو محصول استخراج شده، خالص شده و حرارت داده می شود تا شربت قهوه ای غلیظی به نام ملاس به وجود آید (4، 5، 6).
سپس شکر متبلور شده سانتریفیوژ می شود تا کریستال های قند تولید شود. سانتریفیوژ ماشینی است که برای جدا کردن کریستال های شکر از ملاس بسیار سریع می چرخد (7).
سپس شکر سفید برای حذف هرگونه ملاس اضافی و ایجاد کریستال های کوچکتر پردازش می شود. متعاقباً، از طریق یک سیستم فیلتراسیون که اغلب با زغال استخوان یا استخوان های خرد شده حیوانات ساخته می شود، اجرا می شود تا شکر سفید تشکیل شود (4، 5، 6).
شکر قهوه ای تصفیه شده به سادگی شکر سفیدی است که ملاس به آن اضافه شده است. در همین حال، شکر قهوه ای کامل و تصفیه نشده نسبت به شکر سفید تحت پردازش کمتری قرار می گیرد و به آن اجازه می دهد مقداری از ملاس و رنگ قهوه ای طبیعی خود را حفظ کند (7).
خلاصه
شکر سفید از طریق یک فرآیند تصفیه تولید می شود که شربت قهوه ای به نام ملاس را از بین می برد. از طرف دیگر، شکر قهوهای یا برای حفظ محتوای ملاس خود تحت پردازش کمتری قرار میگیرد یا از مخلوط کردن شکر سفید با ملاس تولید میشود.
مصارف آشپزی
شکر سفید و قهوه ای را می توان به روش های مختلف در پخت و پز استفاده کرد.
در حالی که گاهی اوقات می توانند به جای یکدیگر استفاده شوند، انجام این کار ممکن است بر رنگ، طعم یا بافت محصول نهایی شما تأثیر بگذارد.
ملاس موجود در شکر قهوهای رطوبت را حفظ میکند، بنابراین استفاده از آن باعث میشود که محصولات پختهشده نرمتر و در عین حال متراکمتر شوند.
به عنوان مثال، شیرینیهایی که با شکر قهوهای درست میشوند، مرطوب و متراکمتر خواهند بود، در حالی که کوکیهایی که با شکر سفید درست میشوند، به میزان بیشتری بالا میآیند و اجازه میدهند هوای بیشتری وارد خمیر شود و در نتیجه بافتی مطبوع به دست میآید.
به همین دلیل از شکر سفید در تعدادی از محصولات پخته شده استفاده می شود، مانند مرنگ، موس، سوفله و فرآورده های پخته شده پف دار. در مقابل، شکر قهوه ای برای محصولات پخته شده متراکم مانند نان کدو سبز و کلوچه های غنی استفاده می شود.
سایر کاربردهای شکر قهوه ای ممکن است شامل لعاب ها و سس های غنی مانند سس باربیکیو باشد.
آنها دارای مشخصات طعم و رنگ متفاوت هستند
تفاوت اصلی شکر سفید و قهوه ای در طعم و رنگ آنهاست.
تعویض شکر سفید با شکر قهوه ای در دستور العمل ها بر رنگ غذاها تأثیر می گذارد و رنگ کاراملی یا قهوه ای روشن می دهد.
در مقابل، پخت با شکر سفید منجر به یک محصول روشن تر می شود. بنابراین، هر کدام را که انتخاب کنید به نتیجه نهایی مورد نظر شما بستگی دارد.
شکر قهوه ای اصل و سفید نیز دارای مشخصات طعم منحصر به فردی هستند. شکر قهوه ای به دلیل ملاس اضافه شده، طعمی عمیق، کاراملی یا تافی مانند دارد. به همین دلیل در کیک ها و کلوچه های شکلاتی و همچنین کیک های میوه ای غنی به خوبی کار می کند.
از طرفی شکر سفید شیرین تر است، بنابراین می توانید کمتر از آن استفاده کنید تا طعم دلخواه خود را بدست آورید. عطر و طعم خنثی آن، آن را به یک ماده همه کاره در پخت تبدیل می کند و به خوبی در اسفنج های میوه و شیرینی های شیرین کار می کند.
خلاصه
شکر سفید و قهوه ای به طور مشابه در آشپزی استفاده می شود. اما شکر قهوه ای حاوی ملاس است که بر طعم و رنگ غذا تأثیر می گذارد.
کدام را باید انتخاب کنید؟
اینکه شکر سفید یا قهوه ای را انتخاب کنید به ترجیح شخصی بستگی دارد، زیرا طعم و رنگ تفاوت اصلی بین این دو است.
اگرچه شکر قهوه ای حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به شکر سفید است، اما مقدار این مواد معدنی به قدری ناچیز است که هیچ فوایدی برای سلامتی ندارند.
نکته مهم این است که تصور می شود شکر عاملی موثر در همه گیری چاقی و عامل اصلی بیماری ها از جمله دیابت نوع 2 و بیماری قلبی (8، 9، 10).
به همین دلیل، توصیه می شود بیش از 5 تا 10 درصد از کالری روزانه خود را از شکر اضافه مصرف نکنید. با این حال، این باید حتی بیشتر برای سلامتی بهینه محدود شود (11، 12).
در حالی که لذت بردن از یک خوراکی شیرین خوب است، اما همه انواع قند باید در یک رژیم غذایی سالم محدود شوند.
هنگام انتخاب بین شکر قهوه ای یا سفید، اجازه دهید اولویت شخصی شما را راهنمایی کند، زیرا آنها تأثیرات یکسانی بر سلامت شما خواهند داشت.
خلاصه
انتخاب بین شکر سفید یا قهوه ای به ترجیح شخصی بستگی دارد. آنها از نظر تغذیه مشابه هستند و در نتیجه اثرات مشابهی بر سلامتی دارند. به خاطر داشته باشید که توصیه می شود مصرف شکر را محدود کنید، زیرا خوردن بیش از حد ممکن است به سلامت شما آسیب برساند.
خط پایین
شکر قهوه ای قم و سفید دو نوع رایج شکر هستند.
در حالی که آنها به طور متفاوتی تولید می شوند و منجر به طعم، رنگ و کاربردهای آشپزی متمایز می شوند، شکر قهوه ای اغلب به سادگی شکر سفید با ملاس پردازش می شود.
برخلاف تصور رایج، آنها از نظر تغذیه مشابه هستند.
شکر قهوه ای حاوی مواد معدنی کمی بیشتر از شکر سفید است اما هیچ فوایدی برای سلامتی ندارد.
در واقع، برای سلامتی مطلوب، مصرف انواع قندها باید محدود شود.
- منابع:
- تبلیغات: